Få styr på de nyeste grill-trends, så du er klar til grillsæson

Grill-tid er også gear-tid. Derfor markerer starten på sommeren også den tid på året, hvor du skal overveje, hvilken grill du skal investere i – uden det kommer til at vælte dit budget.

Nu hvor grillsæsonen så småt er gået i gang, er det også tid til at se på, hvilket grill samt tilbehør som du mangler til grillsæsonen. Mulighederne er store, lige fra den klassiske weber grill til det store luksus udekøkken med en ægte brænde grill. Her i artiklen kommer vi ind på nogle af de nyere grill-trends, samt kigger ind på muligheder og faldgruber ved finansiering heraf.

Det kan nemlig hurtigt blive dyrt, at investere i det helt store grill køkken til din have. For mange nybegynder kan man slippe afsted med en grill til nogle få hundrede eller tusinde kroner. Er du entusiast, kan beløbet løbet op i et 4 eller 5 cifret beløb. Mange drømmer om det helt store grill-setup i haven, men det er de færreste som har budgetteret med et større beløb til dette. Sommeren kan ramme sent og samtidig være utidig, hvormed start på grillsæsonen kan variere – og dermed ens behov for at investere i en ny grill. Det kan være svært at forberede sig på, og når danskerne har brug for noget som de ikke lige har råd til, så er de ikke bange for at tage et lån. Men her bør man lige stoppe op og tælle til ti. Er du en af dem som sidder og overvejer at finansiere sit grill-setup med et lån, så bør du først og fremmest undersøge hvor du kan finde det billigste lån. Særligt kviklån er udskældte som forbrugslån, men med den rigtige tilgang og research kan det lade sig gøre at finde et lån til din grill, som både er billigt og hurtigt at komme af med igen. Det er sjældent en god idé, at skal gå med det første og bedste lån, som man falder over. Du bør i stedet undersøge, hvilke andre alternativer der findes, så du kan spare penge. Måske har du allerede styr på finansiering heraf og er blot ude i tilføjelser til din nuværende grill. I såfald, kommer der her nogle gode forslag, som du kan overveje:

Tid til grill og røg

I hundredvis af år har røg været en helt essentiel tilberedningsform. Røgen ændrer teksturen på råvarerne og tilbereder på den måde både kød, fisk og grøntsager. Du kender sikkert allerede den røgede smag fra laks, bacon og makrel. Men nu er det tid til, at du selv begynder at eksperimentere. Hvem ved? Måske finder du på en ny revolutionerende måde, hvorpå man kan lave mad med røg.

Røg-tilberedning er som skabt til grillen med et låg på. Det sikrer nemlig, at røgen bliver inde i grillen og inde ved det, du vil tilberede. Du kan skabe røgen på flere forskellige måder. Du kan enten gøre det på den helt traditionelle måde, hvor du selv skaber røgen i noget hø. Men i dag kan du også købe noget særligt smuld, som du hælder ud over dine grillkul. Smuldet skaber ekstra røg, som kan tilberede dit kød på en let og smart måde.

Nye grillspyd kan gøre en forskel

Grillspyddene er allerede en helt central del af fleste grill-setups. Det er en måde, hvorpå du let og hurtigt kan tilberede både kød og grøntsager. Du kan let tage spyddene af og på grillen. Bagefter kan du let servere dine spyd for dine gæster.

Men faktisk kan du i dag gøre det på en endnu smartere måde. Der er nemlig udviklet ekstra lange, elastiske spyd. På den måde kan du sno spyddet rundt på din grill, ligesom hvis det var en slange. Det er smart, fordi de optimerer pladsen på din grill. Du fører slangen derhen, hvor der er plads, og kan skabe plads til, hvad du ellers har på grillen. Du er ikke styret af de små, stive spyd. Den anden fordel er, at det er let at få det hele af grillen igen. Du løfter simpelthen bare det hele af på en gang.

Få styr på de nyeste grill-trends, så du er klar til grillsæson

Få styr på de nyeste grill-trends, så du er klar til grillsæson