En grillaften, der har det hele

Hver sommer kan man rundt om i Danmarks parker og villakvarterer dufte røgen fra alle de tændte grill. Denne duft er for mange et tegn på, at sommeren er kommet. Der findes nu heller ikke mange situationer, der er mere hyggelige og sommerrelaterede end bøffer på grillen og leg i haven. At finde den helt rigtige grill kan være lidt af en videnskab.

Hvis du netop er på udkig efter en ny grill, som du kan gå sommerens lune aftener i møde med, finder du al den information, som du skal bruge, lige her på siden. Du kan også læse med herunder, hvis du mangler inspiration til, hvordan du stiller an til den helt perfekte grillaften med venner og familie.

Grill bøffer

Indret en hyggelig terrasse

De fleste har deres grill stående på terrassen foran huset. Her kan grillen nemlig stå solidt placeret, ligesom den samtidig er tæt på havebord og -stole, hvor de sultne gæster og familie sandsynligvis sidder og venter. Ved at placere grillen her samler du alle på terrassen, og der er ingen, som er nødsaget til at stå alene et sted i haven og klare grill-arbejdet. Det giver med andre ord en hyggelig stemning at placere grillen tæt på, hvor folk sidder og skal spise.

På terrassen kan du med fordel sørge for behagelige havemøbler – og gerne dertilhørende hynder. Derudover vælger mange at placere lanterner rundt på terrassen for at opnå en hyggelig stemning, når mørket falder på. Hvis I ofte benytter terrassen henover sommeren, kan det desuden være en god idé at sørge for en varmelampe, der kan tændes, når aftentimerne melder sig, og temperaturerne bliver køligere. Find her yderligere inspiration til, hvordan du indretter dit hjems mange dele.

Sørg for drikkevarer, der komplementerer grillmaden

Til en rigtig grillmiddag hører naturligvis velsmagende drikkevarer. Det er her individuelt, om man foretrækker en kold hvid- eller rosévin i sommervarmen, eller om man hellere vil nyde den grillstegte bøf med et godt glas rødvin. Uanset hvilken form for drikkevarer, du er mest til, kan du her på siden finde gode råd til, hvordan du på optimal vis opbevarer og serverer dine forskellige vine.

Et glas rødvin er ofte godt til grill

Et glas rødvin er ofte godt til grill

Der kan være stor forskel på oplevelsen af en vin, alt efter om den nydes ved den anbefalede temperatur. Ligeledes har opbevaringsforholdene for vinen betydning for, hvordan vinen smager. Går du en smule op i vin – eller er du en sand vinentusiast – kan du derfor med fordel undersøge anbefalingerne til den vin, som du planlægger at servere til din næste grillaften. Ud over en bedre vinoplevelse kan du samtidig imponere dine gæster med din viden om vinen og dens særligheder.