Grillsæsonen er over os

Endelig er grillsæsonen over os og vi skal igen til at nyde lange aftner på terrassen, god mad tilberedt på grillen og nærvær med venner og familie. Vores grill er, for mange af os, terrassens vigtigste element. Er du ligesom så mange andre flittig bruger af din grill, så kan du godt risikere at skulle skifte den ud inden grillsæsonen rigtig starter. Læs med her og få de gode råd til grillen, finansieringen og ikke mindst det du bør smide over kullene i løbet af den kommende grillsæson.

Find den rigtige grill

Det kan for mange være svært at finde ud af, hvilken grill du skal vælge. Gas eller kul? Kuglegrillen eller den gammeldags firkantede kulgrill? Endelig er der også kommet en elektrisk grill på markedet og så er der selvfølgelig størrelsen på din kommende grill. Ja der er mange ting at tage hensyn til, inden du investerer i nyt.

Gas, kul eller el?

Den hardcore grillentusiast vil til en hver tid sige, at den eneste rigtige måde at grille på, er ved hjælp af kul. Kødet og grøntsagerne får simpelthen ikke samme grillsmag, som det gør, når vi griller over kul. Alligevel er der mange, som vælger at investere i den store amerikanermodel, gasgrillen, som bestemt gør opgaven med at grille nemmere og mindre risikabel.

Det er simpelthen lettere at nå det gode resultat, da du med en gasgrill kan regulere temperatur og dermed få de perfekte resultater. Det samme er i store træk tilfældet med elgrillen, som dog skal være tilknyttet en el ledning eller være opladet. Kort sagt, så er valget af grill i høj grad baseret på smag, bekvemmelighed og evner.

Kuglen eller firkanten?

Taler vi udelukkende kulgrill, så findes der to klare favoritter på grillfeltet. Kuglegrillen og især Weber, er i de seneste 10 år bare stormet frem og ligger solidt på en førsteplads over danskernes favorit grill.

Før Weber gjorde sit indtog på det danske marked, så var det den almindelige firkantede grill, som dominerede på de danske terrasser, når vi skulle grille. Den store forskel på de to er formen og den måde, hvor på varmen fra grillen rammer kødet. Nogle vil mene, at du med en kuglegrill vil kunne regulere og grille på en mere nuanceret facon.

Finansier dit grillkøb

Skal du kunne finansiere dit grillkøb, så kan det være en ide at læse mere om et hurtigt kviklån. Med et kviklån har du hurtigt økonomien på plads, når du skal ud og investere i ny grill. Du kan læse om kviklån her.

Hvis du synes at du mangler andre gode smutveje til køb af grill, så kan du her læse mere om andre smarte spare råd – artiklen omhandler gode råd til at spare i december, men principperne kan sagtens overføres til spørgsmålet om opsparing til og køb af grill. Læs artiklen her.

Grill dine grøntsager

Når endelig grillen er i hus, så skal vi til at finde ud af, hvad vi skal smide på grillen. En af de helt store grilltrends i år er grøntsager. I forlængelse af den større klimabevidsthed, som spirer hos de fleste familier lige nu, så er grønt blevet en vigtig fødevarekilde. Den mæthedsfølelse som vi kender det fra kød kan sagtens genskabes.

Det sammen gælder umamismagen, som vi tit forbinder med det gode stykke kød. Den kan du sagtens få, når du griller sine grøntsager. Vigtigt i den forbindelse er det at krydre dine grøntsager godt og at pensle med fedtstof efter grilningen. På den måde undgår du den brændte og bitre smag af branket smør og grønt.

Smæk et svin på grillen

Det store stykke svinenakke på grillen er virkelig en lækker måde at få det gode stykke kød på. Langtidsstegt svinenakken hvor du kigger til kødet løbende under tilberedningen er fantastisk. Lav en god marinade, som du pensler med løbende og nyd det saftige kød i en mexicansk tortilla med avokado og godt med chili.

Lad grillen være samlingspunkt for hele familien hen over sommeren. Nyd i fællesskab varmen og hyggen, som en grill også kan være med til at skabe, på de lange sommeraftner. Slut for eksempel aftenen af med skumfiduser over grillen og varm kakao.

Grillsæsonen er over os

Grillsæsonen er over os