Rengøring af gasgrill

En gasgrill er let at vedligeholde og hvis du rengøre den regelmæssigt efter nedestående opskrift, så holder grillen i mange  år.

GRILLMESTERENS VÆRKTØJSKASSE:

Sørg for at have følgende redskaber liggende i nærheden, for løbende at kunne rengøre grillen på nem og hurtig vis:

Rengør grillristen hver gang:

Sørg for at brænde alle madrester af ved at skrue grillen op på højeste temperatur, indtil grillen stopper med at ose. Dette kan gøre før eller efter brug. Sørg for at børste grillristen med grillbørsten i rustfrit stål.

Grillriste i støbejern kræver en lidt anden behandling. Sørg for at forvarme grillen tilstrækkelig ved at tænde for samtlige brændere i 10-15 minutter. Dette burde være nok og samtidig slipper du for at gøre det efter grillningen. Grillriste i støbejern er porcelænsemaljeret og skal være placeret i grillen, når gasgrillen forvarmes. Når grillen er varmet op, sørg for at rengøre risten med en støbejernsbørste.

Du må aldrig rengøre risten lige efter du er færdig med at grille. Det skyldes at rester af mad, sovs og lignende kan tilstoppe børsten og dermed gøre den ubrugeligt.

Hvis du ønsker gøre risten grundigt rent, så sørg for at tage risten ud af gasgrillen og vaske den i varmt sæbevand. Skyl sæberesterne grundigt af og sørg for at tørre risten.

Find her udstyr til rengøring af din grill

Rengøring af grillens låg og sidebrænderens dæksel:

Fjern pletter af røg fra grillens låg med en klud eller svamp, der er vredet op i sæbevand. Pletter af røg opstår som regel når din gasgrill er helt ny. Disse ses som regel omkring samlingerne, hvor det porcelænsemaljerede låg møder endestykkerne. Det kan også forekomme rundt om termometeret. Disse pletter vil stoppe med at komme så snart grillen har dannet en naturlig hinde fra grillens røg.

Rengøring af grillens Flavorizer Bars:

Du behøver aldrig at fjerne grillens Flavorizer Bars for at rengøre dem, da forvarmning af grillen sørger for at afbrænde madrester. Sæt blot grillen på højeste varme, og snavs vil blive aske. En gang imellem er det nødvendigt at børste grillen Flavorizer Bars af med en grillbørste i rustfrit stål eller ved at skrabe dem rene med en kniv af nylon, plastik eller teflon. Det er vigtigt at du er påpasselig med ikke at ridse overfladens porcelænsemalje.

Rengøring af varmehylderne og kontrolpanelet:

En svamp eller klud, der er vredet op i sæbevand, er tilstrækkelig til fjerne røgpletter og snavs. Det vil også fjerne fedtrester og pletter fra kontrolpanelet. Det er vigtigt at du er påpasselig med ikke at ridse overfladens porcelænsemalje. Skyl grundigt for ikke at efterlade sæberester.

Rengøring af ydersiden af endestykkerne og bunden:

Sørg for at rengøre fedt hurtigst muligt på disse overflader. Fedtrester beskadiger malede overflader. Brug mildt sæbevand for at rengøre overfladerne og sørg for at skylle grundigt med vand. Rengøringsmidler baseret på citronsyre eller kraftige rengøringsmidler kan ødelægge den malede overflade.

Find her udstyr til rengøring af din grill

Rengøring af bundhylden:

Fjern den kolde (må aldrig være varm!) bundhylde fra grillens underside. Tøm den i en affaldsspand. Skrab forsigtigt med en kniv eller et andet fladt værktøj. Pres resterne igennem hullet i bunden og ind i affaldsspanden. For en grundig rengøring, vrid en klud eller svamp op i sæbevand. Det er vigtigt at du er påpasselig med ikke at ridse overfladens porcelænsemalje.

Du må ALDRIG dække bundhylden med alufolie. Det skyldes at der kan gå ild i fedtresterne.

LÅGET MÅ ALDRIG MALES ELLER VOKSES:

Dyre grills, som f.eks weber-grills, er forseglet med porcelænsemalje, der brændes og dermed giver en blank og beskyttende overflade, der aldrig skal males eller vokses. Forseglingen er langt mere blank og holdbar end maling, og voks vil efterlade striber under opvarmning. Du skal blot tørre låget af med varmt sæbevand og kun når det beskidt eller støvet. Er det ikke bare nemt?!

Du må ALDRIG rengøre din gasgrill med ovnrens.

Ovnrens er for aggressiv på grillens malede overflade; i værste tilfælde fjerner ovnrens malingen.

Find her udstyr til rengøring af din grill

Spar penge med et samlet rengøringskit hos Weber her

Her kan du købe en god gasgrill

Har du ikke allerede en gasgrill eller trænger din gasgrill til en udskiftning, så kan vi anbefale disse butikker, som stort set altid har gode tilbud:

Køb en god gasgrill hos Coop her

Køb en god gasgrill hos Moreland her

Køb en god gasgrill hos Homeshop her

Køb en god gasgrill hos Davidsenshop her