Rengøring af kulgrill

En kulgrill er let at vedligeholde og hvis du rengøre den regelmæssigt efter nedestående opskrift, så holder grillen i mange  år.

Grillmesterens værktøjskasse:

Sørg for at have følgende redskaber liggende i nærheden, for løbende at kunne rengøre grillen på nem og hurtig vis:

  • Grillbørste i rustfrit stål
  • Mildt opvaskemiddel
  • Klud eller svamp

Rengør grillristen hver gang:

Efter briketterne er udbrændt, sørg for at feje løse rester af den varme (dog ikke brændende varme) stegerist ved hjælp af en grillbørste i rustfrit stål. For en mere grundig rengøring, er du nødt til at bruge en klud eller svamp, der er vredet op i sæbevand. Rengøringen skal foregå blid og uden for meget tryk på stegeristen. Skyl sæberesterne grundigt af og sørg for at tørre risten.

Fjern kold aske fra bunden af kedlen hver gang:

Dette forebygger problemer med ventilationen, næste gang du skal grille. Desuden absorberer aske fugt, hvilket i sidste ende kan føre til at jernet ruster og forkorter grillens levetid.

Rengør grillen indvendig og udvendig efter behov:

Hvis du tillader madrester at blive brændt af på indersiden af grillen, så burde det være nemt nok at gøre grillen ren indvendigt. Fastbrændte rester kan nemt børstes af med en grillbørste i rustfrit stål.

Hvis du ønsker at grillen skal se ud som ny, enten indvendig eller udvendig, så er det rigeligt med en klud eller svamp, der er vredet op i varmt sæbevand.

Låget må ALDRIG males eller vokses:

Dyre grills, som f.eks weber-grills, er forseglet med porcelænsemalje, der brændes og dermed giver en blank og beskyttende overflade, der aldrig skal males eller vokses. Forseglingen er langt mere blank og holdbar end maling, og voks vil efterlade striber under opvarmning. Du skal blot tørre låget af med varmt sæbevand og kun når det beskidt eller støvet. Er det ikke bare nemt?!

Find her udstyr til rengøring af din grill

Spar penge med et samlet rengøringskit hos Weber her