Rengøring af støbejernsrist

Hvis du ikke har brugt din grill længe, fordi det f.eks har været vinter, så kan din grillrist i støbejern godt være blevet gammel og rusten at se på. Men din støbejernsrist kan blive lige som ny igen, hvis du følger min lille guide nedenfor.

Find her udstyr til rengøring af din grill

Rengøring af støbejernsrist til grillen

– Fjern først alt snavs med en messingbørste. Støbejernsristen har et ganske tyndt lag emalje, der gør at den ikke ruster. Hvis du bruger en stålbørste ødelægger du emaljen, og blotlægger støbejernet, og så begynder risten for alvor at ruste. Så husk kun at bruge en messingbørste.

– Vask herefter risten grundigt i varmt vand. Brug ikke sæbe, da det også kan ødelægge emaljen. Kødet brænder sig også lettere fast på risten, hvis du har brugt sæbe på den. Når risten er vasket, tørres den af i et viskestykke.

– Nu skal risten smøres godt ind i olie (raps- eller vindruekerneolie). Husk du skal ind i alle kroge både på forside og bagside af risten – brug evt. en bagepensel. Det er et griseri så gør det udenfor på en avis.

– Efter olieringen, skal risten en tur på grillen (eller ovnen). 1-2 timer ved 180-200 grader. Dette får porrerne i jernet til at åbnet sig, så olien kan trænge ind og virke som rustbeskyttelse. Efterfølgende slukker du grillen og lader risten køle af, så porrerne lukker sig igen. Nu er risten klar til brug.

I nogle tilfælde hvor risten er meget slem, kan det være at du skal give risten en tur mere.

Find her udstyr til rengøring af din grill

Spar penge med et samlet rengøringskit hos Weber her

Her kan du købe en god grill

Har du ikke allerede en grill eller trænger din grill til en udskiftning, så kan vi anbefale disse butikker, som stort set altid har gode tilbud:

Køb en god grill hos Coop her

Køb en god grill hos Moreland her

Køb en god grill hos Homeshop her

Køb en god grill hos Davidsenshop her