Sådan holder du sommerens bedste grillfest

Når man elsker at grille, så ser man også frem til sommeren. Sommer er højsæson for grill og havefester. Selvom dagene lige nu er korte og mørke, så er sommeren over os før vi aner det, og grillen og havemøblerne skal frem igen, man kan allerede nu begynde at tænke på sin næste perfekte havefest imens dagene bliver trinvist lysere og længere.

Tænk over alle detaljer

Det er vigtigt, at man har tænkt over alle detaljer, hvis man vil være en god vært. Det er helt fra ankomst, parkering, diæter, hvem, der vil sidde sammen med hvem og festens afslutning. Festen kan blive bedre og længere, hvis gæsterne kan sove hos dig. Hvis du skal have ekstra point for dit værtskab, så lad dine gæster sove i en god gæsteseng. Det er vigtigt, at du ikke kun tænker på selve aftenen, men også forløbet op til og natten efter. Hjemtransport eller et velindrettet gæsteværelse er den perfekte afslutning på en god fest.

Atmosfære

En grillfest handler ikke kun om lækre salater, godt brød og bøffer, det handler også om atmosfære. Prikken over i’et til en god fest er oppyntning og atmosfære. Ved havefester er fakler, stearinlys eller kulørte lamper fantastiske, når aftenen bliver mørkere. Det giver en intim og sommerlig stemning.

På bordet kan man stille smukke blomster fra haven på en hvid dug. Når festen er udendørs, så er rammerne tit mere afslappet, og man kan med stor succes mixe og matche bestik, tallerkner og skåle til en rodet, charmerende blanding.

Vær fleksibel

Den danske sommer er lunefuld, så det er altid godt, hvis man har en plan b oppe i ærmet. Det kan være, man skal have en havepavillon klar til regn eller mulighed for at trække festen indendørs. Hvis det er en aften, hvor det bliver koldt, så kan det også være godt med tæpper eller et bålfad, så ens gæster ikke bliver forfrosne og kolde i løbet af natten.

Start festen tidligt

Når det handler om en grillfest, så er madlavningen en stor del af arrangementet. Det kan være rigtig hyggeligt, hvis du inviterer dine gæster til om eftermiddagen, så I kan få en øl og hjælpes ad med maden. Så er alle mere sultne, når maden endelig er klar.

Sådan holder du sommerens bedste grillfest

Sådan holder du sommerens bedste grillfest