4 tips til din grillaften

Skal du snart til at holde en god grillaften, kan du her få et par gode tips til, hvordan du sikrer dig, at den bliver ekstra god.

Se her hvilke sygdomme et flåtbid kan medføre, hvis du er så uheldig at få sådan et i løbet af sommeren.

Gør grillen klar

For det første kan det være en god idé at gøre grillen klar i god tid. Er det noget tid siden, du har brugt din grill, trænger den nok til at blive gjort ren.

Det er en god idé at sørge for dette i god tid, inden gæsterne kommer, så det ikke er noget, du skal stå og rode med, når du først har fået huset fuld af gæster. Det er evt. noget, du kan gøre i løbet af formiddagen, så den er klar til om aftenen.

Sammensæt en god menu

Er det dig, der skal stå for maden, handler det jo også om at få sammensat en rigtig god menu. Det er der mange måder at gøre på, så det gælder om at finde på noget, der passer lige netop til det selskab, I skal være på denne aften.

Derfor kan det være en god idé at finde på både forret, hovedret og en lækker dessert. Planlægning er alfa omega her, så du ikke skal bruge al tiden i køkkenet, når du først får gæster på besøg. Du skal jo også gerne nå at være sammen med dem.

Skal der være underholdning?

Du skal måske også tænke over, om der skal være nogle former for underholdning i løbet af aftenen. Det kan være, at du skal finde en højtaler, så du kan sætte musik på, eller du måske bare skal finde et par brætspil eller kortspil, hvis det mere er sådan noget, I har lyst til.

Nu skal I jo grille i haven, og så kan det også være oplagt at finde et par havespil frem. Det kan være en klassiker som kongespil, som kan være hyggeligt og sjovt for gæsterne både før og efter maden.

Vælg de rette drikkevarer

Sidst, men ikke mindst, er det jo også dit ansvar at finde de rette drikkevarer til sådan en aften, nu hvor du står for menuen. Er du ikke så stærk på fx vin, kan det være en god idé at tage en snak med din lokale vinhandler, så du kan få en god anbefaling til en lækker vin.

Ellers handler det jo bare om at sørge for, at der fx er danskvand, sodavand eller øl nok til hele aftenen. Ender du med at købe for meget, kan du nok godt få det brugt en anden dag. Det plejer ikke at være det store problem med drikkevare.

4 tips til din grillaften

4 tips til din grillaften