Derfor skal du bruge en gas grill

Sommeren er over os, og det betyder, at der bliver tændt for grillene i de danske haver og på terrasserne. Når lugten af optændingsvæske gennemtrænger weekenden, så ved du, at der bliver fyret op for en kulgrill. Og det er faktisk ikke helt så smart.

Der er megen fokus på klimaet og CO2 udledninger, og her er kulgrillen en af de bogstaveligt helt sorte knægte. Du tror måske, at det ikke kan betyde ret meget, men globalt set bliver det til mange millioner tons CO2.

Dertil kommer, at grillkul jo er lavet af træ. Verden over bliver der fældet mange skove for at ende som grillkul, og det i en tid hvor vi faktisk bør beskytte hvert eneste træ. Fordi træer er faktisk mere effektive til at indfange og lagre CO2 end en hvilken som helst maskine eller proces, vi har opfundet. Det gælder også for fremtidens maskiner og processer. Træer er simpelthen vores bedste allierede i kampen om at redde os selv fra en klimakatastrofe. Og her gælder hvert et lille kneb.

Det er meget sundere at grille med gas

Men ikke kun klimaet og verdens skove lider under kulgrill, det gør dit helbred også. Når du griller på kul, optager maden en stor mængde giftstoffer, som er i de gasarter, der opstår under forbrænding af trækul. Udover kulilte er det også højtgiftige NOX og en lang række andre mindre giftige stoffer.

Helt galt bliver det, når fedt fra kødet drypper på kullene og forbrænder. Så danner der sig alvorligt kræftfremkaldende stoffer, der trænger ind i kødet som gasser. De er faktisk så giftige, at maden bør kasseres som giftigt affald.

Har du nu mistet appetitten på grillmad? Det er der ingen grund til. Der er nemlig en nem løsning: udskift kulgrillen med en gasgrill.

Gas er meget renere end kul

Med en gasgrill undgår du de fleste problemer, der forbindes med grillmad. Gas udleder også CO2, men kun en brøkdel af, hvad kul gør. Så er udledningerne i en kategori der er forsvarlig, og der bliver heller ikke fældet træer for at fylde gas på flasker.

Også dit helbred vil takke dig for at vælge en gas grill. Der opstår CO2 men ikke CO og heller ingen af de giftige NOX’er, når du griller med gas.

Du skal være opmærksom på, at al brændt fedt kan udvikle kræftfremkaldende stoffer. Men der opstår ikke giftige gasarter, når fedt drypper på den varme grill.

Så at vælge en gas grill frem for en kulgrill er faktisk en win-win situation. Klimaet vinder, verdens skove vinder, og dit helbred vinder også.

Hvad mere skal der til for at overbevise dig? Nåja, måske har du brug for at vide hvor du kan finde den bedste gas grill?

Det skal du være opmærksom på, når du vælger en gas grill

Først og fremmest, vælg den rigtige størrelse. Størrelsen afgøres af antallet af brændere. Griller du en gang imellem med kæresten, så er en gas grill med to brændere nok helt ok. Griller du mere regelmæssig og vil du fx også kunne koge kartofler på grillen, så vælg en med 3 brændere samt det nødvendige tilbehør.

De største gas grill har 5 brændere, sidebrændere og masser af plads hvor du kan holde maden varm.

Derfor skal du bruge en gas grill

Derfor skal du bruge en gas grill