Mad på grillen behøver ikke være besværligt

De fleste husejere ejer også en grill. Mange får den dog ikke brugt særlig meget. De ser det at grille som noget der er besværligt, tager tid og derfor kun er forbeholdt festlige begivenheder eller en dejlig sommeraften i weekenden på terrassen.

Sådan behøver det dog slet ikke være. En grill kan bruges til langt mere, såfremt man bare ser potentialet. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvordan og hvornår der kan grilles, samt hvordan du finder den rette grill.

Hiv grillen frem i hverdagen

Der findes i dag mange forskellige grille. Nogle sværger fortsat til kul, mens andre har set værdien i en gasgrill. Netop med en gasgrille er det blevet langt lettere at grille, fordi du kan starte grillen op på få minutter og begynde at grille. Det betyder også at det er blevet langt lettere at hive den frem i hverdagen som et nemt alternativ til ovnen eller komfuret indendørs.

Der kan grilles året rundt

I princippet kan der grilles året rundt. Det behøver bestemt ikke være sommer og høj sol. Du kan ligeledes lave det meste på en grill – alt lige fra stege til pizza til julemenuen og meget mere. Man kan ligeledes sagtens langtidsstege på en grill.

Det handler blot om at sætte sig lidt ind i den grill, du har, og dens mange muligheder. Grillen kan sagtens stå ude i snevejret og stege en flæskesteg.

Supplér med andre madopskrifter

Den grillmad, du laver på grillen, når det ikke er højsommer, kan nemt og med fordel suppleres med andre madopskrifter. Det kunne være en opskrift på svensk pølseret, som måske ikke gøre sig så godt på grillen, andre gryderetter, samt salater, kartofler m.m.

Grillmad behøver ikke være kedeligt, og det behøver bestemt heller ikke være besværligt. Find en grill, der passer dig, sæt dig ind i dens funktioner og grill året rundt.

Find en grill, der passer til dit madlavningstemperament

Hvilken grill passer til mig? Det afhænger af mange ting. Det kan anbefales at gå med en gasgrill, hvis du er ligeglad med kul. Der er lavet adskillige tests, der har påvist, at man altså ikke kan smage forskel i kødet. Til gengæld er gas bare meget nemmere og gør det dermed lettere at grille.

Derudover skal du vælge en grill, der passer til dit madlavningstemperament. Det betyder i praksis, at hvis du godt kan lide at avancere tingene og søge efter specielle opskrifter til grill og gå helt ind i det, kan det godt være at du skal have en grill med mange funktioner. Hvis du er nybegynder i grillverdenen og blot ønsker at lave lidt mad indimellem, behøver du ikke knap så mange funktioner. Dog hænger pris og kvalitet typisk sammen, og du bør have dette i tankerne, når du vælger.

Mad på grillen behøver ikke være besværligt

Mad på grillen behøver ikke være besværligt