Sådan tænder man op i grillen

Tænd op i kulgrillen:

Begynd i god tid

Mit bedste råd er at begynde at tænde op i grillen 45 minutter før, man vil i gang med at grille. Det er typisk dér vi mænd fejler. Vi tror vi kan klare det hele, på den halve tid, og kommer derfor alt for sent i gang.

Vælg den rigtige type kul

Grillkul brænder hurtigt. De varmer hurtigt grillen op, men til gengæld brænder de hurtigt ud. Grillkul er derfor velegnet til pølser, brød, fisk og andre former for kød, som ikke skal stege alt for længe.

Grillbriketter, som er formstøbt kulstøv, tager lidt længere tid at få ild i, til gengæld holder de også meget længere. Briketter er derfor det bedste valg hvis du skal grille store bøffer, stege, kyllinger osv.

Vær opmærksom på, at kul og briketter, der har stået vinteren over, kan være fugtige og dermed svære at få til at brænde.

Brug en grillstarter

Den nemmeste måde at starte op i en kulgrill på, og dermed sikre succesen, er ved at bruge en grillstarter. En grillstarter i fornuftig kvalitet koster ikke mere end 100-150 kr.

Der er typisk plads til 100-120 briketter i en grillstarter, men 70-80 briketter af fornuftig kvalitet, rækker til ca. 4 timers varme i en almindelig kulgrill.

Du tænder op i grillstarteren ved at lægge 2-3 tændblokke på risten nede i grillstarteren. Derefter hælder du kul eller briketter ovenpå. Sæt derefter ild i til optændingblokkene i bunden og sæt grillstarteren ned i grill. Briketterne er klar når der er ild i de øverste kul, og de kan nu hældes ud i grillen, som nu er klar til brug. Du kan dog med fordel lade risten blive gennemvarm inden kødet ligges på.

Sæt aldrig grillstarteren på jorden eller fliserne, da legende børn og dyr kan komme alvorligt til skade hvis de for væltet de varme kul ud over sig.

Køb en god grill hos Coop her

Køb en god grill hos Moreland her

Køb en god grill hos Homeshop her

Køb en god grill hos Davidsenshop her

Tænd op i gasgrillen:

Tjek teknikken inden brug

Når grillsæsoner starter, skal gasgrillen gås grundigt igennem, inden man starter den op. Tjek for utætte slanger og rust omkring brænderne. Hvis alt er som det skal være, kan du starte grillen. Men husk altid at lade låget stå åbent når du tænder for grill, da der ellers kan ske en eksplosion når gassen antændes.

Klar på 5-10 minutter

Når du har åbnet for gassen og tændt for grillen, er det blot at lukke låget. Efter 5-10 minutter er gasgrillen gennemvarm, og kødet kan lægges på risten.

God fornøjelse 🙂

Køb en god gasgrill hos Coop her

Køb en god gasgrill hos Moreland her

Køb en god gasgrill hos Homeshop her

Køb en god gasgrill hos Davidsenshop her