Tag grillen med på camping

Hvis du elsker at tage på camping, eller hvis du skal til det for første gang, kan det være en god idé at gå ud og investere i en grill, så du har mulighed for at lave mad selv på en nem og lækker måde, når du kommer frem til campingpladsen.

Der er mange campister, der griller, og det behøver ikke at være særlig svært eller et større arrangement at få sat gang i en grill, når du er på en campingplads. Det er lige så nemt, som når du sidder derhjemme i haven.

Du må gerne grille på campingpladser

Der er mange nye campister, der fejlagtigt tror, at de ikke må grille på campingpladserne. Men det må du godt. Der kan selvfølgelig være enkelte steder, hvor du ikke må, men det er vældigt udbredt blandt campister at have grillen med på campingturen, så den er nem lige at hive frem, når vejret er godt og stemningen høj.

Har du allerede en grill, du kan have med dig, er det jo bare med at bruge den. Ellers må du ud og købe en ny model, hvis det ikke er til at slæbe din nuværende med på turen.

Du må gerne grille på campingpladser

Du må gerne grille på campingpladser

Nemt at have grillen i campingvognen eller bilen

Den primære udfordring ved at have en grill med på campingtur er, at den kan fylde en del, alt afhængig hvilken mode du vælger at tage med. Skal du have en stor gasgrill med, er det nok ikke muligt, med mindre du kører i en større campingvogn, hvor du kan få plads til den.

Har du begrænset med plads at gøre godt med, kan det være en god idé at kaste penge efter en mindre grill – eksempelvis en lille kuglegrill, som måske endda kan stå i dit bagagerum på bilen.

Lav mad på den hyggelige måde

Selvom du har mulighed for at lave mad i dit køkken i din campingvogn, er det altså bare meget hyggeligere at grille, når vejret er til det. Især når du er på camping. På den måde kan I alle sammen være med til at lave mad, og det er ikke kun mor eller far, der skal stå og tilberede maden alene inde i campingvognen.

Del hyggen med de andre gæster

Når I griller på en campingplads, er der også mulighed for at dele hyggen med nogle af de andre gæster. Det kan jo være, at I er så heldige at ligge ved siden af nogle søde naboer, som I lige har lyst til at dele en bøf og et glas rødvin med. Og det bliver altså bare en meget hyggeligere aften, hvis det kan lade sig gøre med en grill i stedet for at skulle bruge komfuret inde i vognen.

Så når du griller på en campingplads, er det også nemmere at komme hinanden ved – både internt i familien samtidig med de andre gæster på pladsen.

Tilbered meget forskelligt mad på grillen

Bare fordi du vælger at slæbe en grill med på camping, betyder det ikke, at du skal nøjes med kun at lave udvalgte retter. Der er mange forskellige retter, der sagtens kan tilberedes på grill. Du kan endda lave pizza på grill, hvis du får lyst til det. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvis du på et tidspunkt står og savner inspiration til retter, du kan lave på din grill, når du er kommet afsted, finder du hurtigt rigtig mange opskrifter og retter via en søgning på Google. Her tager det ikke mange minutter at finde frem til en god løsning, hvis du en dag er på bar bund og bare ikke kan finde på, hvad du skal lave til aften.

Læs op på reglerne for den enkelte campingplads

Uanset om du skal campere i Danmark eller i udlandet, kan det være en god ide at læse op på reglerne for at grille på den enkelte campingplads. På den måde er du sikker på, at du ikke gør noget forkert, hvis du en dag gerne vil grille på den campingplads, du er kommet frem til.

Hvis du gerne vil campere i Danmark, kan du se guide til campingpladser i København her. Der er også mange andre smukke campingpladser rundt omkring i resten af landet, som du kan overveje at besøge, hvis du i forvejen bor i hovedstaden, og du gerne vil ud og opleve noget andet af Danmark.