Tilbered din flæskesteg på grillen

Hvis du savner en ny måde at lave din flæskesteg på, kan du overveje at lave den på grillen i stedet for i ovnen. Det tager ikke meget længere tid, men du skal være lidt mere opmærksom på den undervejs.

En grill kan opføre sig lidt mere ujævnt end en ovn typisk gør, og derfor er det vigtigt, at du undervejs holder øje med, hvordan stegen har det.

Varmen kan du lidt nemmere styre i en ovn, hvor grillen nemt kan svinge et par grader den ene eller den anden vej.

Tilbered din flæskesteg på grillen

Tilbered din flæskesteg på grillen

Du skal ikke bekymre dig om de sprøde svær

En af de afgørende elementer, når du laver en flæskesteg er, om sværen bliver sprød. Er du bekymret for, om det kan lade sig gøre at lave en sprød svær, hvis du bruger grillen frem for ovnen, skal du ikke være det.

For det kan sagtens lade sig gøre at lave den perfekte sprøde svær, selvom du anvender din grill.

Mange forskellige måder at lave en flæskesteg på

Der findes mange forskellige fremgangsmåder, som du kan vælge at benytte dig af, når du skal grille din flæskesteg.

Der findes lige så mange opskrifter, som der findes grill-entusiaster. Vælg en opskrift, der tiltaler dig, og prøv så at gøre det på den måde. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du altid kaste den opskrift væk og forsøge dig med en anden næste gang.

Prøv dig frem

Det handler i bund og grund bare om at prøve dig frem. Du skal ikke være bange for at komme med dine egne tilpasninger til den opskrift, du eventuelt har valgt at følge. Der er ingen, der siger, at den opskrift er perfekt.

Så hvis du vil have din flæskesteg på en lidt anderledes måde, er det bare med at prøve dig frem og se, hvordan det bliver. Er du erfaren grillmester, kan du lige så godt stole på dine egne instinkter som på en opskrift, du har fundet på nettet.

Husk at øve dig inden julemiddagen

Vil du gerne lave din flæskesteg på grillen juleaften, kan det være en god idé at øve dig et par gange i løbet af året.

På den måde står du ikke med forpremieren selve juleaften, hvor der er så meget andet, der også skal ordnes.

Øv dig en håndfuld gange i løbet af året, så du har helt styr på tiderne og fremgangsmåden, når den 24. december indtræffer.